Intro

Dag ondernemer (in spé),
Goed idee dat je deze snelcursus even bij de hand neemt!
Als starter komt er sowieso héél wat op je af: een administratie bijhouden, je boekhouding in orde brengen, belastingen, ... En dan nog de ultieme vraag: wat hou ik er nu echt aan over?
We geven je alvast mee dat het heel normaal is dat je nog met heel wat vragen zit. Laat je niet afschrikken, onze snelcursus zet je vast en zeker goed op weg.
Bovendien is er Dexxter, de all-in one online tool om simpel en goedkoop je boekhouding te doen. Zonder enige boekhoudkennis kan je ermee aan de slag, zeker als btw-plichtige bijberoeper.
We gaan het hebben over het sociaal statuut van een zelfstandige in bijberoep en de mogelijke vrijstelling van sociale bijdragen, meer daarover later in de cursus. En je zal zien dat ook die fiscale aangiftes een fluitje van een cent zijn.
Deze cursus mag je zeker en vast ruimer zien dan simpelweg een gebruikershandleiding voor Dexxter. We maken je wegwijs in concepten zoals KBO, sociale bijdragen, een btw-aangifte, personenbelasting ... Hierbij kiezen we altijd voor eenvoudige begrippen gekoppeld aan duidelijke voorbeelden.
Tijd om te ontdekken!