Eerst wat cijfers!

Er zijn in België ongeveer 1.200.000 zelfstandigen op een bevolking van om en bij de 11 miljoen mensen. Om dat indrukwekkende cijfer iets tastbaarder te maken: gemiddeld gezien zal één op de tien mensen die je vandaag tegenkomt een zelfstandige activiteit uitoefenen.
Het recordaantal starters werd in 2021 nog maar eens verpulverd. Meer dan 130.000 mensen hebben in dat jaar de sprong naar een zelfstandige activiteit gewaagd. Dat zijn hoofdberoepers, bijberoepers, btw-plichtige ondernemingen, niet btw-plichtige ondernemingen, eenmanszaken, vennootschappen …
59% van deze starters zijn eenmanszaken, de overige 41% zijn vennootschappen. Ongeveer een derde van alle ondernemers zijn trouwens vrouwen en dat aandeel zit de laatste jaren sterk in de lift.
Sta je er morgen dus alleen voor als startende zelfstandige? Nee hoor, je krijgt er al onmiddellijk 1.200.000 concullega's bij. Geen slecht begin!
Zeker omdat je via de Dexxter-community eenvoudig beroep kan doen op die concullega's, samen op zoek naar antwoorden op jouw vragen. Later meer info over de community, maar eerst starten als zelfstandige.