Even samenvatten

Heb je een schitterend idee dat je eens wil uitproberen? Of misschien gewoon een leuke bijverdienste op het oog? Top, daar dient de eenmanszaak voor!

Een minimale opstartkost (€101 voor de aanvraag van je ondernemingsnummer en €70 om de btw-activatie aan te vragen) is alvast een duwtje in de rug! Ter info: een stopzetting van je eenmanszaak heeft dezelfde kostprijs.

Je kan dit helemaal zelf in orde brengen via één van de talrijke erkende ondernemingsloketten. Heel wat van deze spelers hebben bovendien een volledig digitaal proces uitgebouwd om jouw opstart af te ronden.

Deze erkende ondernemingsloketten gaan je trouwens altijd alle noodzakelijke vragen stellen om opgestart te geraken. Geen zorgen dus, je kan niets vergeten dat wettelijk noodzakelijk is.

Vaak heb je quasi onmiddellijk na het afronden van je aanvraag ook al je ondernemingsnummer en ben je klaar om erin te vliegen. Het is dus perfect mogelijk om dezelfde werkdag als je aanvraag al effectief aan de slag te kunnen als ondernemer!

Zo houdt niets jou nog tegen om te beginnen met je zelfstandige activiteit.

Daarna kan je gebruik maken van de boekhoudtool Dexxter om je boekhouding in eigen handen te nemen. Zo heb je tegen een minimale kostprijs een maximum aan overzicht!

Last updated