Dagontvangsten

Verkoop je een product of dienst aan een particulier, vraagt die particulier niet achter een verkoopfactuur én betaalt die particulier onmiddellijk bij aankoop (contant, payconiq, overschrijving, ...)?

Dan moet je niet noodzakelijk een verkoopfactuur maken. Je kan perfect wettelijk in orde zijn door simpelweg - puur voor jezelf en je boekhouding - een ingave te doen in de dagontvangsten.

Denk bijvoorbeeld aan een marktkramer: het zou administratief bijna onmogelijk zijn als hij voor elke verkoop ook effectief een verkoopfactuur dient te maken.

Gelukkig mag hij zijn dagelijkse verkopen ook bijhouden via dagontvangsten. Dat is administratief een stuk eenvoudiger omdat hij dan gewoon zelf op dagbasis mag noteren wat hij heeft verkocht, zonder aan elke klant een bewijsstuk van de verkoop mee te geven.

Dagontvangsten zijn dus samenvattingen op dagbasis waarin je opschrijft welke prestaties je hebt geleverd en hoeveel dat in totaal heeft opgebracht, zonder dat je daarvan een document aan je klant moet afgeven. Administratief heel eenvoudig, maar enkel toegelaten indien het prestaties aan particulieren (dus niet aan bedrijven) betreft.

Dexxter voldoet aan alle voorwaarden om je dagontvangsten digitaal bij te houden. Je moet dus niet nog eens apart een papieren dagontvangstenboek aanschaffen (het klassieke groene boek). Hou gerust alles digitaal bij via de Dexxter-dagontvangsten, ontdek in deze video alvast een voorproefje.

Uiteraard kan je deze video én een bijhorend artikel met extra informatie ook altijd terugvinden in het Dexxter-leercentrum, dat hoedje rechts bovenaan als je een Dexxter-profiel hebt aangemaakt.

Last updated