Verkoopfacturen

Een verkoopfactuur gebruik je om een product of geleverde dienst te verkopen aan je klant. Op basis van verkoopfacturen komen je verkopen in je boekhouding terecht als inkomsten.

Daarnaast laat je de klant via dit document onder andere weten wat de betalingstermijn is, op welke bankrekening hij moet betalen en wat je algemene voorwaarden zijn, enzovoort.

En omschrijf ook voldoende welke prestaties je hebt verricht of welke producten je hebt verkocht.

Een loodgieter die een nieuwe badkamer installeert en als omschrijving op zijn verkoopfactuur vermeldt 'plaatsen badkamer' zal met zekerheid op de vingers worden getikt bij een fiscale controle. In die context is even beknopt oplijsten hoeveel werkuren er zijn aangerekend en welke materialen er zijn gebruikt altijd aan te raden.

Experimenteer gerust even in Dexxter met het maken van een nieuwe verkoopfactuur of ontdek het hier.

Belangrijk! Het nummeren van verkoopfacturen is wettelijk verplicht. Een factuurnummer is een uniek nummer, verplicht te vermelden op elke verkoopfactuur en creditnota!

Daarnaast moeten je factuurnummers altijd opeenvolgend zijn, de nummering moet dus steeds chronologisch op elkaar volgen zonder onderbrekingen. Het is wel toegestaan om een aparte nummering te hebben voor je verkoopfacturen en je creditnota’s.

Geen zorgen, Dexxter zorgt ervoor dat deze nummering volledig automatisch verloopt.

Last updated