Uitgaven

Uitgaven zijn een belangrijk onderdeel van elke boekhouding. Het bijhouden en inbrengen van uitgaven in je boekhouding moet hoog op je to do-lijst staan als ondernemer, minstens even belangrijk zelfs als het genereren van inkomsten!

We gaan in deze snelcursus heel wat topics en vragen aan bod laten komen omtrent uitgaven, maar weet dat je in het Dexxter-leercentrum ook heel wat informatie over kan terugvinden.

Ga gerust even op ontdekking in de module ‘uitgaven’ in Dexxter's linkerzijbalk. De invoerschermen voor uitgaven zijn heel eenvoudig opgebouwd. Ze zijn onderverdeeld in een aantal kleine, makkelijk te overbruggen stapjes. Via deze video kan je al een kijkje nemen.

Maar zoals gezegd, in dit hoofdstuk willen we vooral stilstaan bij de theorie rond een uitgave. Wat is een beroepskost? Waarom is een kost zo nuttig voor de boekhouding? Wat heb je nodig van document voor je iets kan inbrengen? ...

Tip! Een digitaal factuur wordt aanvaard bij fiscale controle. Documenten die je uploadt in Dexxter worden digitaal bewaard en deze digitale kopie volstaat bij fiscale controle.

Tip! Achteraan in onze snelcursus komen we nog uitgebreid terug op enkel voorbeelden van mogelijke uitgaven. Sommige uitgaven hebben namelijk onverwacht toch een plaatsje in je boekhouding en die geven we je graag als voorbeeld nog mee.

Last updated